????? | Universiti Putra 众博棋牌_众博棋牌

众博棋牌▍游戏平台下载~

图片

众博棋牌 merupakan institusi ilmu yang menjadi legasi gemilang kepada sejarah pendidikan pertanian di 众博棋牌. Pertanian yang dijulang 众博棋牌 melewati pendidikan dan penyelidikan, menghasilkan modal insan pertanian yang berkualiti, memperkayakan ilmu pengetahuan, meneroka pelbagai inovasi dan mencipta kehidupan yang cemerlang.

众博棋牌 banyak membangunkan inovasi dalam bidang pertanian dan pelbagai bidang lain untuk membantu dan meningkatkan ekonomi negara dan memperkasa taraf hidup masyarakat. Aktiviti pengajaran, penyelidikan, pembangunan, pengkomersialan dan pengembangan yang telah dilaksanakan 众博棋牌 adalah bergerak seiring dengan kemajuan pertanian dan penemuan baharu untuk kesejahteraan negara. Inovasi dan pertanian yang dijana 众博棋牌 akan menjamin kelestarian kehidupan.
Kehidupan adalah impak daripada kejayaan pendidikan, penyelidikan, penemuan ilmu dan inovasi yang menjadi pelengkap kepada semangat 众博棋牌 dalam menterjemahkan peranan pertanian dan kepelbagaian cabang ilmu yang lain. Kejayaan kehidupan juga adalah matlamat yang telah lama digerakkan dalam obligasi Berilmu Berbakti, sejak nama Universiti Pertanian 众博棋牌 pada 1971.

众博棋牌

众博棋牌 menawarkan program sepenuh masa kepada calon yang layak kepada pemegang STPM/Setaraf, Matrikulasi/Asasi, pemegang Diploma/kelayakan setaraf sebagai syarat kemasukan Ijazah Sarjana Muda 众博棋牌. Sementara itu, pemegang SPM/kelayakan setaraf akan ditawarkan untuk program Diploma dan Asasi Sains Pertanian.

Program Pengajian
Kemasukan
Pengajian Jarak Jauh
Pengajian Asasi
Kalendar Akademik
Kemasukan Antarabangsa

Pasca Siswazah

众博棋牌 menawarkan pelbagai program pengajian pascasiswazah sebagai langkah untuk menjadikan 众博棋牌 hab kecemerlangan pengajian tinggi pada peringkat serantau dan antarabangsa. 众博棋牌 sentiasa berusaha untuk melahirkan pelajar yang seimbang dari aspek akademik dan etika kerana golongan ini bakal menjadi perantara untuk meningkatkan citra dan nama 众博棋牌 ke persada dunia. 众博棋牌 pada waktu ini mempunyai peratusan staf akademik dengan kelulusan PhD yang tertinggi berbanding Universiti awam lain di 众博棋牌. Kami juga menyediakan persekitaran pembelajaran yang kondusif kepada pelajar dari lebih 60 buah negara agar mereka dapat merasai sendiri pengalaman yang berharga ini. Bagi yang berminat untuk melanjutkan pengajian ke program pengajian pascasiswazah (bukan pengurusan) perlu melalui Sekolah Pengajian Siswazah (SGS)secara sepenuh masa dan separuh masa. Bagi pelajar yang berminat untuk melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah dan pengajian pasca- siswazah menerusi pendidikan jarak jauh, perlu melalui 众博棋牌 Education & Training Sdn. Bhd. (众博棋牌ET) untuk beberapa program 众博棋牌

Sekolah Pengajian Siswazah
Pengajian Jarak Jauh
Bantuan Kewangan & Biasiswa

Universiti Putra 众博棋牌 (众博棋牌) amat menitikberatkan keperluan dan keselesaan pelajar semasanya iaitu pelajar yang sedang menjalankan pengajiannya di 众博棋牌. Justeru, 众博棋牌 menyediakan pelbagai kelengkapan teknologi dan juga kemudahan bagi menjamin keselesaan para pelajar. Selain daripada itu, pelbagai program dan aktiviti bukan akademik dijalankan untuk pelajar semasa agar mereka berasa gembira semasa berada di 众博棋牌 dan sekaligus dapat menyeimbangkan pencapaian akademik dan pembangunan insaniah untuk kehidupan lestari.

Komitmen yang tinggi dalam persekitaran yang dinamis adalah kunci utama kepada kecemerlangan warga 众博棋牌 dalam melaksanakan misi dan visi universiti. Sehingga Februari 2013, 众博棋牌 mempunyai 6,555 warga kerja yang berdedikasi dan berdaya saing dalam bidang masing-masing. Daripada jumlah itu, seramai 1,750 warga kerja 众博棋牌 terdiri daripada Staf Akademik termasuk Tenaga Adjung, Kursi, Pasca Doktoral, Sarjana Tamu, Pengajar Khas dan Felo Perunding. Manakala 888 warga kerja 众博棋牌 adalah Staf Bukan Akademik iaitu Kumpulan Pengurusan dan Profesional, serta 3,498 warga kerja adalah terdiri daripada Kumpulan Sokongan.
Melangkah keluar dari menara gading sebagai graduan cemerlang 众博棋牌 tidak bermakna jalinan perhubungan anda bersama komuniti di sini terhenti begitu sahaja. Bekas graduan 众博棋牌 dialu-alukan untuk menyertai Persatuan Alumni 众博棋牌, yang mana ditubuhkan khas untuk mengukuhkan ikatan silaturrahim serta jaringan bermanfaat daripada variasi bidang kepakaran. Malah, ramai di antara ahli Alumni 众博棋牌 telah diangkat sebagai duta di atas sumbangan besar mereka di dalam bidang masing-masing, sehingga meninggalkan impak yang besar kepada masyarakat dan negara - sekaligus mengharumkan nama universiti di persada antarabangsa. Sejak tahun 1971, penyertaan Alumni 众博棋牌 telah mencapai lebih 145,000 orang – bukan sahaja dari 众博棋牌, tetapi dari seantero dunia yang meliputi Australia, Iran, Perancis, Myanmar dan Arab Saudi. Berbekalkan hasrat untuk mengeratkan ukhwah sesama bekas komuniti universiti yang disegani, Alumni 众博棋牌 sehingga kini telah berjaya berkongsi idea-idea hebat serta menyuarakan pandangan kritis demi pembangunan universiti yang dinamik dalam merealisasikan segala visi dan misinya. Bagi yang berminat untuk mengetahui maklumat terperinci mengenai Persatuan Alumni 众博棋牌, boleh layari Laman Web Rasmi Pusat Alumni dan Persatuan Alumni pada bila-bila masa.
B1606334699