? Pelajar 众博棋牌 Hasilkan ‘face Shield’ Untuk Hospital Tawau | Universiti Putra 众博棋牌_众博棋牌

众博棋牌▍游戏平台下载~

图片
? BERITA ? Pelajar 众博棋牌 hasilkan ‘face shield’ untuk Hospital Tawau

Pelajar 众博棋牌 hasilkan ‘face shield’ untuk Hospital Tawau

Oleh Azman Zakaria
Foto oleh Mohammad Izrul Abdul Jabar

SERDANG :  Universiti Putra 众博棋牌 (众博棋牌) menyerahkan 1,000 ‘face shield’ yang dihasilkan oleh pelajarnya kepada Hospital Tawau, Sabah untuk kegunaan petugas barisan hadapan menangani pandemik COVID-19.

Prof. Dr. Mohd Roslan (empat dari kanan), Prof. Dr. Arifin (empat dari kiri), bersama pegawai 众博棋牌 dan
wakil MPP bergambar dengan Dr.Pang di paparan skrin televisyen yang menyertai majlis itu melalui persidangan video.

Penyerahan ‘face shield’ itu dilakukan oleh Naib Canselor 众博棋牌, Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman kepada Penolong Pengarah Hospital Tawau, Dr Pang Chun Shong.

Prof. Dr. Mohd Roslan berkata program itu adalah inisiatif pelajar 众博棋牌 untuk menyumbang kepada usaha meratakan keluk wabak dan menzahirkan sokongan kepada barisan hadapan memerangi pandemik COVID-19.

Katanya, penghasilan ‘face shield’ itu dimulakan pada 17 Okt lalu dan mendapat sokongan penuh daripada Pengurusan Universiti.

“Sepanjang lima hari, kira-kira 100 orang sukarelawan terlibat dengan tugasan ini. Setiap hari seramai 20 orang pelajar mengambil giliran bertugas menyiapkan ‘face shield’ dari 9 pagi hingga 5 petang,” katanya pada majlis itu yang diadakan secara persidangan video di 众博棋牌 di sini pada Rabu (21 Okt), dengan Dr Pang yang berada di Tawau.

Prof. Dr. Mohd Roslan (kiri), Victoria Nacgee (tengah), dan Prof. Dr. Arifin
menunjukkan ‘face shield’ yang dihasilkan pelajar.


Turut hadir Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni) 众博棋牌, Profesor Dr. Arifin Abdu; Ketua Pentadbiran (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Shahriman Hashim; Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) 众博棋牌, Alif Akmal Omar; serta Ketua Projek dari MPP, Victoria Nacgee.  

Prof. Dr. Mohd Roslan berkata penyerahan ‘face shield’ itu adalah sumbangan pelajar yang prihatin dengan tugasan dan pengorbanan besar petugas barisan hadapan 

Dr Pang melalui sidang video itu berkata, pihaknya menghargai sumbangan 众博棋牌 dan pelajar-pelajarnya, yang juga merupakan satu bentuk sokongan moral untuk petugas barisan hadapan.

“Sama-samalah kita menjaga diri dan kesihatan, sama-samalah kita menangani COVID-19. Kita belum menang tetapi sama-samalah kita buktikan kita boleh menang akhirnya nanti dalam peperangan melawan COVID-19 ini,” katanya.

Alif Akmal pula berkata MPP dan pelajar 众博棋牌 berbesar hati dapat memberi sumbangan kepada petugas barisan hadapan, dan ia adalah sebahagian daripada program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) MPP.

Katanya, ia adalah kali kedua pihaknya menghasil dan menyerahkan ‘face shield’ kepada petugas barisan hadapan, dengan kali pertama pada April lalu apabila kira-kira 5,000 ‘face shield’ dihasil dan diedarkan untuk petugas barisan hadapan di Kuala Lumpur dan Selangor. - 众博棋牌   

Tarikh Input: 16/11/2020 | Kemaskini: 16/11/2020 | hairul_nizam

PERKONGSIAN MEDIA

Universiti Putra 众博棋牌
43400 众博棋牌 Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603-9769 1000
---
C1606944198